Jablečný crumble s karamelem a ořechy


Crumble je úžasný recept na jakékoliv ovoce. Jeho základní verze je velice jednoduchá a rychlá na přípravu a výsledkem je krásně křupavá drobenka na povrch a lahodné ovoce uvnitř.
Chtěla jsem crumble trochu ozvláštnit a přidala lískové ořechy a karamel. Je to tedy trochu kalorická bomba, ale když do sebe oříšky natáhnou chuť karamelu, vzpomenu si na Toffifee.

Jablečný crumble s karamelem a ořechy
  6 jablek
  špetka skořice
  200 g cukru na karamel
  100 g lískových ořechů

Drobenka  
  200 g polohrubé mouky
  100 g cukru  
  70 g rostlinného "másla"



Jablka očistíme a nakrájíme na větší kostky a spolu se špetkou skořice dáme je do zapékací mísy. V pánvi rozehřejeme cukr a připravíme karamel, až se cukr začne rozpouštět, mícháme jej, aby se nepřipálil. Hotovým horkým karamelem polijeme jablka a posypeme ořechy, které jsme předtím nadrtily na větší kousky. Z mouky, cukru a rostlinného másla připravíme drobenku, kterou pokryjeme jablka s karamelem a ořechy. Pečeme asi 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.

Jaký crumble jste ochutnali?

FitBlogies

Ahoj, jmenuji se Petra. Mám tak trochu jiný pohled na svět a snažím se i v těžkých situacích zachovat úsměv a optimismus. A co pro mě znamená být fit? Je to nejen cvičení, strava a péče o tělo celkově, ale i ta duševní stránka, kdy je člověk sám se sebou vyrovnaný. Pokud by vás cokoliv zajímalo napište mi na mail: hawlovapetra@seznam.cz

Žádné komentáře :

Okomentovat