"Sýrová" omáčka s olivami a restovanou cizrnou


Název může někoho zarazit... sýrová omáčka bez sýru? No dobře, sýr v ní není, ale za pomoci lahůdkového droždí lze udělat omáčku vhodnou i pro vegany. Možná slyšíte o lahůdkovém droždí poprvé, ale znaly jej už naše babičky. Toto droždí není aktivní, takže bychom marně čekali, než vykyne těsto. Avšak i tak obsahuje například vitamíny skupiny B, chrom a velké množství bílkovin. Jeho chuť často využívají vegani k náhradě sýrové chuti. 

"Sýrová" omáčka s olivami a restovanou cizrnou:
  100 g jáhel
  1 cibule
  2 stroužky česneku
  2 lžíce plnotučné hořčice
  8 lžic lahůdkového droždí
  50 g zelených oliv
  olej
  voda
  sůl a pepř
  200 g uvařené cizrny




Na oleji orestujeme cibuli a přidáme jáhly, které uvaříme podle návodu společně s orestovanou cibulí. Uvařené jáhly rozmixujeme za postupného přidávání vody do konzistence omáčky. Do jáhlového základu, prolisujeme česnek, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a chvilku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a přidáme nakrájené olivy. Uvařenou cizrnu orestujeme na trošce oleje a osolíme.
Omáčku lze podávat i bez cizrny, třeba k těstovinám.

Znáte lahůdkové droždí?

FitBlogies

Ahoj, jmenuji se Petra. Mám tak trochu jiný pohled na svět a snažím se i v těžkých situacích zachovat úsměv a optimismus. A co pro mě znamená být fit? Je to nejen cvičení, strava a péče o tělo celkově, ale i ta duševní stránka, kdy je člověk sám se sebou vyrovnaný. Pokud by vás cokoliv zajímalo napište mi na mail: hawlovapetra@seznam.cz

Žádné komentáře :

Okomentovat