Paella se seitanem a uzeným tempehem


Co si takhle připomenout čas dovolených, sluníčka a moře? Zkusíme to s variací na španělskou paellu. Přiznám se, že jsem jí jedla poprvé až teď, když jsem jí vařila, ale je tak dobrá, že jí zařadím do oblíbených receptů.

Paella se seitanem a uzeným tempehem

500 g kulatozrnné rýže
1 l zeleninového vývaru
1 větší cibule
1 balení seitanu natural (cca 300-400 g)
1 balení uzeného tempehu
4 velká rajčata
2 červené papriky
2 stroužky česneku
špetka šafránu
1/2 lžičky mleté papriky
olej
sůl a pepř
(hladkolistá petržel a citron - není nutné)

Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky.
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na poslední minutku přidáme i na jemno nakrájený česnek. Poté přidáme pokrájená rajčata a papriky, po chvíli i šafrán a mletou papriku.

Zamícháme koření do základu a přidáme rýži, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Už teď můžeme osolit a opepřit. Paellu přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme spolu vše probublávat cca 30 minut, dokud se nevsákne všechen vývar do rýže.

Na závěr dáme navrch paelly prohřát nakrájený tempeh.
Před podáváním můžeme paellu posypat nasekanou petrželkou a podávat s citronem.

Už jste jedli paellu nebo ji zkoušeli připravit doma?

Petra




FitBlogies

Ahoj, jmenuji se Petra. Mám tak trochu jiný pohled na svět a snažím se i v těžkých situacích zachovat úsměv a optimismus. A co pro mě znamená být fit? Je to nejen cvičení, strava a péče o tělo celkově, ale i ta duševní stránka, kdy je člověk sám se sebou vyrovnaný. Pokud by vás cokoliv zajímalo napište mi na mail: hawlovapetra@seznam.cz

2 komentáře :